Korte politieberichten uit de grensstreek Duitsland

Foto: Catharina Glazenburg

DUITSLAND – Hieronder vindt u politieberichten uit de Duitse grensstreek. Was u getuige van een van deze zaken, neem dan contact op met de politie.

Meppen

In de nacht van vrijdag op zaterdag controleerde de politie om 00.45 uur op de Schullendamm een Audi A6. De 28 jarige bestuurder overhandigde aan een van de agenten een grote hoeveelheid marihuana. Vervolgens vond in zijn woning een doorzoeking, waarbij ook een speurhond werd ingezet, plaats. Er werd een hennepplantage en een grote hoeveelheid aan verschillende soorten drugs aangetroffen. De verdachte is inmiddels op last van de Officier van Justitie in Osnabrück weer op vrije voeten gesteld. Het onderzoek loopt nog.

Papenburg

Vanmorgen is om elf uur voor de winkel van Rossmann aan de Markt bij het Ems Center een grijze VW Touran aangereden. De dader reed vermoedelijk in een zwarte vrachtwagen ( 7,5 tonner zonder tekst er op). De politie is op zoek naar de chauffeur en getuigen.

Haselünne

Tussen 13.00 en 14.50 uur is zondagmiddag bij een woning aan de Industriestraße in Haselünne ingebroken. De daders kwamen binnen door een raam te vernielen. Nadat de woning was doorzocht gingen de inbrekers er met geld en sieraden vandoor.

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.