Scholierenverkiezingen op RSG Ter Apel

Foto: Catharina Glazenburg


TER APEL – Van woensdag 1 tot en met dinsdag 21 november organiseert ProDemos, het ‘Huis voor democratie en rechtsstaat’ voor de 30e keer de landelijke Scholierenverkiezingen.


Deze schaduwverkiezingen geven een indruk van hoe de Nederlandse politiek eruit zou zien als jongeren het voor het zeggen hebben. RSG Ter Apel neemt op 21 november 2023 met alle leerlingen deel aan de Scholierenverkiezingen. De stemming (zie scholierenverkiezingen.nl) is geopend van 08.00 tot 13.30 uur.
Alle leerlingen op onze school stemmen 21 november tussen 08.20 en 13.30 uur. Zij ontvangen bij aankomst in het stemlokaal een stembiljet waarmee een stem kan worden uitgebracht. Het stembureau, bestaande uit 4 leerlingen (en/of) 1 docent, ziet toe op het eerlijke verloop van de verkiezingen. Elke leerling krijgt één stembiljet uitgereikt.


Uitslag
De uitslag van RSG Ter Apel en die van alle andere deelnemende scholen wordt dinsdag 21 november omstreeks 17.00 uur bekendgemaakt tijdens een feestelijke persconferentie. Daarna wordt de uitslag gepubliceerd op scholierenverkiezingen.nl.

Ingezonden

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.