Spandoeken en borden Groninger VVD gestolen en vernield, liberalen doen aangifte

Foto: Catharina Glazenburg

GRONINGEN – De verkiezingscampagne voor de Tweede Kamer is in volle gang, maar ondertussen wordt de Groninger VVD-campagne geteisterd door diefstallen en vernielingen. Spandoeken worden telkens gestolen en sandwichborden vernield. Voor de liberalen is de maat nu vol en wordt er aangifte gedaan.

‘Het is ontzettend vervelend dat er mensen zijn die het harde werk van lokale vrijwilligers op deze manier teniet willen doen’, aldus VVD-campaigner David Jan Meijer. ‘Veel vrijwilligers zijn al weken bezig om spandoeken en borden te plaatsen – vaak op eigen kosten – en worden al vaak binnen een week geconfronteerd met vernielingen, bekladdingen of de diefstal ervan’.

Zo zijn er al drie spandoeken van de aanhanger van Meijer gestolen, ook hebben de vandalen de banden van de kar beschadigd. ‘Als ik een spandoek ophang, is dat een dag later alweer weg. De kosten van nieuwe banden, spandoeken en borden lopen zo de spuigaten uit, ‘ aldus Meijer, ‘Zo gaan we in Groningen niet met elkaar om. Ik hoop dat de dief het fatsoen heeft om de gestolen spandoeken weer terug te brengen.’ 

Een afleveradres noemt hij er niet bij: ‘De dader weet zelf wel waar hij ze gejat heeft.’

Ingezonden

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.