Treant houdt contactdag voor ex-IC-patiënten en hun familie

Foto: Treant

EMMEN – Afgelopen zaterdag hield Treant een contactdag voor patiënten die op de Intensive Care (IC) hebben gelegen en hun familie. Het was de zesde keer dat deze dag georganiseerd werd.

De impact van een opname op de IC kan groot zijn, zowel voor de patiënt zelf als voor zijn of haar naasten. De dag stond in het teken van het uitwisselen van kennis en ervaringen. Zo’n 50 patiënten waren aanwezig die op de Intensive Care van ziekenhuislocatie Scheper in Emmen hebben gelegen.

Tijdens de dag kwamen verschillende sprekers aan het woord, zoals een IC-arts, een psycholoog en een revalidatiearts. Ook werd één van de patiënten geïnterviewd over zijn ervaringen tijdens en na zijn IC-opname. In de, bewust, lange pauze en aan het einde van het programma konden deelnemers uitgebreid met elkaar praten.

Betere verwerking

Het doel van de contactdag en het onderlinge contact is om meer inzicht te geven in waar eventuele klachten vandaan komen en herkenning te vinden bij elkaar. Dit geldt voor ex-patiënten, maar zeker ook voor hun naasten. Daarnaast kan het bijdragen aan de verwerking van deze heftige periode.

De dag vond plaats bij het Van der Valk Hotel Emmen. Over twee jaar staat de volgende IC-contactdag op de planning.

Ingezonden door Treant

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.