Echtpaar Arends Albers viert 60 jarig huwelijksjubileum

Foto: André Dümmer

TER APEL – Gisteren vierde het echtpaar Arends Albers het feit dat ze 60 jaar geleden in het huwelijksbootje stapten.

Zestig jaar geleden gaven Harm Bernard Arends (85) en Katharina Maria Tekla Albers (84) elkaar in het gemeentehuis van Bloemendaal het ja-woord. De heer ging werken bij de Hoogovens en mevrouw in de zorg. Het echtpaar kreeg drie kinderen en drie kleinkinderen.

Na ruim 30 jaar in het Westen te hebben gewoond, keerde het echtpaar terug naar Ter Apel. Ze hebben verschillende hobby’s. Zo houdt mevrouw erg van bridgen en schilderen en heeft de heer onder anderen uitgezocht wie in Nederland, net als hij, op dezelfde dag als Prinses Beatrix (31 januari 1938) is geboren. Hij toonde de fotograaf een lijst met daarin de kaart van Nederland, met per provincie pasfoto’s van de mensen die op deze dag zijn geboren.

Het echtpaar had gisteren een drukke dag, met veel visite. Namens de gemeente kwam wethouder Wietze Potze het echtpaar feliciteren. Hij bracht een ingelijste kopie van hun huwelijksakte mee.

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.