Dollard College Pekela heeft pannakooi

Foto: Dollard College

OUDE PEKELA – Al een aantal jaren vragen de leerlingen van het Dollard College Pekela om een pannakooi en daar heeft de school werk van gemaakt! Vandaag was de officiële opening van de pannakooi door Ellen van Klaveren, de wethouder van gemeente Pekela, en Harko Barla, de vestigingsdirecteur van Dollard College Pekela.

In samenwerking met de leerlingenraad heeft de school enkele acties op touw gezet om geld te verzamelen zodat de genoemde wens in vervulling kon gaan. Zo is er een sponsorloop georganiseerd en is er tijdens de Tocht om de Noord eten en drinken verkocht. Daarnaast kreeg de school extra middelen van de gemeente Pekela en via het Nationaal Programma Onderwijs (ontstaan n.a.v. de coronacrisis). Deze middelen mochten deels besteed worden aan sportieve activiteiten en het welzijn van de kinderen op school. Daardoor is het nu gelukt om een prachtige nieuwe pannakooi aan te leggen.

Maar dat is niet alles! Er is ook een nieuw basketbalveld en een grasveldje met picknicktafels. Hierdoor worden leerlingen gestimuleerd om de pauzes buiten door te brengen en in beweging te komen. Dit past bij de actieve en sportieve identiteit van het Dollard College Pekela.

Naast voldoende beweging is gezonde voeding ook van belang. Vandaar dat de school hier ook aandacht aan besteedt: de leerlingen krijgen elke dag vers fruit en thee en één keer per week soep en een warme gezonde snack. Dit is kosteloos voor de leerlingen en wordt gerealiseerd door geld uit een subsidie.

Ingezonden door Dollard College

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.