Gemeente Pekela wil Nieuwe Pekela samen met inwoners een facelift geven

Foto ingezonden door gemeente Pekela

PEKELA – Het college van B&W van de gemeente Pekela heeft grote plannen met het dorp Nieuwe Pekela. Samen met inwoners, woningcorporatie Acantus en andere belanghebbenden wordt een plan gemaakt om het dorp ook voor de toekomst levendig en leefbaar te houden.

Het gemeentebestuur wil graag een nieuwe woonwijk met tientallen woningen realiseren in de omgeving van het Heeresmeer en twintig huizen in de dorpskern gaan bouwen. Daarnaast wordt gedacht aan een opknapbeurt van het winkelcentrum,  aan een manier om zorgaanbieders beter te organiseren en aan betere sociale en recreatieve voorzieningen. Ook wordt naar de toekomst van dorpshuis De Kiepe gekeken.

Het plan van aanpak wil de gemeente samen met de dorpsbewoners maken. Dat gebeurt onder andere met bewonersbijeenkomsten, die in de eerste helft van 2024 worden gehouden. Daarin horen de Nijpekelders wat er mogelijk is en kunnen zij hun zegje doen over wat hun behoeftes zijn en wat zij belangrijk vinden voor het dorp.

De definitieve visie moet in het najaar van 2024 klaar zijn. In de aanloop er naartoe wordt op verschillende plekken al gestart met een aantal projecten die onderdeel zijn van de plannen.

Wethouder Ellen van Klaveren: ‘Na Oude Pekela is nu Nieuwe Pekela aan de beurt. We willen graag dat het dorp een uitstraling krijgt waarmee we tientallen jaren vooruit kunnen. Een mooi groen dorp waarin het fijn wonen is.’

De gemeenteraad van Pekela vergadert binnenkort over de plannen.  

Ingezonden door gemeente Pekela

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.