De Westerwolder van het jaar ontvangt bijzondere prijs van Marije Wensink van Goudwicht uit Oudeschans

Sponsor Westerwolder van het Jaar Marije Wensink van Goudwicht in Oudeschans. Foto: Paul Abrahams

OUDESCHANS De winnaar van de verkiezing Westerwolder van het Jaar gaat begin januari met een bijzondere prijs naar huis. Wederom aangeboden door Marije Wensink van Edelsmederij Goudwicht uit het vestingdorp Oudeschans. De gediplomeerd goud- en zilversmid is zo enthousiast, dat ze heeft toegezegd om de verkiezing in de komende jaren te ondersteunen.

De verkiezing van Westerwolder van het jaar wordt voor de vierde keer georganiseerd door de redactie van de Kanaalstreek Ter Apeler Courant en het Streekblad. Tijdens de nieuwjaarsreceptie van de gemeente Westerwolde wordt de winnaar bekend gemaakt.

Puike prestatie

De kandidaten hebben ‘een puike prestatie geleverd of ze hebben de gemeente nadrukkelijk op de kaart gezet’. Een absolute voorwaarde is dat de aangemelde mannen en vrouwen in de gemeente in de gemeente Westerwolde wonen.

De jury onder leiding van voorzitter Harm Jan Pleiter uit Vlagtwedde beoordeelt de aangemelde kandidaten en uiteindelijk worden dan vijf personen genomineerd voor de finale. De lezers van de twee weekbladen kunnen vervolgens tot eind december stemmen. Ook de juryleden gaan een stem uitbrengen.

Kandidaten kunnen tot en met zondag 3 december worden aangemeld via de mail paul.abrahams@mediahuisnoord.nl

Ingezonden

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.