Winnaars Veendammer Sport en Cultuurgala nemen prijzen in ontvangst

Foto: Willem van der Werf, parkstadveendam.nl

VEENDAM – Gisteravond vond in het Theater vanBeresteyn Veendam de eerste editie van het Veendammer Sport- en Cultuurgala plaats. Een avondvullend programma met muziek, dans en de bekendmaking van de winnaars in negen verschillende categorieën.

Categorieën en jury

Het Veendammer Sport en Cultuurgala bestond uit negen verschillende categorieën. Voor alle categorieën waren meerdere personen, teams en verenigingen aangedragen die kans maakten op de eerste prijs per categorie.

Via de Veendam Beweegt App waren meer dan 6.000 stemmen uitgebracht. De stemmen hebben bepaald welke 3 genomineerden per categorie overbleven. Deze werden tijdens het gala bekend gemaakt. Uiteindelijk bepaalden vijf juryleden wie de uiteindelijke winnaar per categorie werd. Deze ging met een cheque t.w.v. €250,- naar huis.

De winnaars zijn:

Breedtesportprijs: Zechstein Zwemtoernooi

Team van het jaar: Jo 15-1 Veendam 1894

Lokaal sporter van het jaar: Steffi Menzinga

Uniek Sporter van het jaar: Gallyon Mulder

Topsporter van het jaar: Lars van Oostrum

Aanstormend cultuurtalent van het jaar: Suze Schoenmaker-Wilkens

Hart voor cultuurprijs: Jack Horst

Cultuurtalent van het jaar: Krzysztof Groen

Oeuvreprijs: Geert Schreuder

Foto’s: Willem van der Werf, parkstadveendam.nl

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.