Gedeputeerde kijkt koeien en hennephoeske in Pekel

Foto: Fred Stötefalk

PEKELA – Gedeputeerde Bram Schmaal was vrijdag op werkbezoek in de gemeente Pekela.

Schmaal werd door burgemeester Jaap Kuin en medewerkers van de gemeente op de hoogte gebracht van de toekomstplannen van Pekela op het gebied van ruimtelijke ordening.

Vervolgens ging het gezelschap naar melkveehouderij Van Schot-Keizers aan de Ontsluitingsweg in Oude Pekela. Arne van Schot gaf een rondleiding door zijn bedrijf en vertelde dat het door de huidige regelgeving lastig is voor een boer om zich klaar te stomen voor een duurzame toekomst. Bram Schmaal drukte Van Schot op het hart om zich niet te laten ontmoedigen en in gesprek te blijven over zijn toekomstplannen.

Tot slot nam de provinciebestuurder de tijd om zich op de hoogte stellen van de laatste ontwikkelingen bij de Pekelder Dun Agro Hemp Group. Hoe Albert Dun met zijn vezelhennepproducten steeds meer de wereld begint te veroveren. Een van die producten die Schmaal bekeek, is een ‘tiny house’ helemaal opgebouwd uit vezelhennep.

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.