Gezelligheid op de eerste kerstmarkt in Bourtange

Foto: Erik Corte

BOURTANGE – Meer standhouders, meer artiesten en een nog groter deel van de Vesting waar het allemaal plaatsvindt; de kerstmarkten in Vesting Bourtange, behorend tot de mooiste in Nederland,
zijn begonnen.

Met tientallen Kerstbomen op de vestingwallen en lampjes aan de toegangsbruggen en de grote kerstboom midden op het marktplein is de Vesting Bourtange weer verandert in een sfeervol kerstdorp. Tijdens de eerste drie weekenden van december worden er weer de kerstmarkten gehouden.


Niet alleen de vaste standhouders, maar ook vele nieuwe standhouders zijn op de kerstmarkten te vinden. Uiteraard doen ook de winkels en restaurants in Bourtange volop mee; ook daar is alles in kerstsferen met de meest uiteenlopende kerstproducten en bijpassende versnaperingen, zoals oliebollen en glühwein, ontbreken uiteraard niet.

Tijdens de markt is er livemuziek, een kinderplein en een levende kerststal.

Dit alles op zaterdag 2, 9 en 16 december van 11 tot 21 uur en op zondag 3, 10, en 17 december van 11.00 tot 18.00 uur.

Foto’s: Erik Corte

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.