Korte politieberichten uit de grensstreek Duitsland

Foto: Catharina Glazenburg

DUITSLAND – Hieronder vindt u politieberichten uit de Duitse grensstreek. Was u getuige van een van deze zaken, neem dan contact op met de politie.

Meppen

Donderdagmiddag sloeg een 12 jarige fietsster vanaf het fietspad langs de Esterfelder Stiege, bij de kruising met de Berghamsweg, om 13.10 uur rechtsaf naar de Happy Shop. Zij verzuimde daarbij haar hand uit te steken. Hierbij botste zij met een onbekende fietser, die achter haar reed. Het meisje kwam ten val en raakte lichtgewond. De fietser bleef even bij het kind staan praten en reed toen door. De politie verzoekt deze fietser en getuigen van de aanrijding contact op te nemen.

Tussen woensdag 12.40 en vrijdag 09.00 uur is aan de Am alten Güterbahnhof bij een Kia Proceed ingebroken. Van de wagen werd het raam in de achterklep ingeslagen. Of en wat er is gestolen is niet bekend. Tussen donderdag 20.30 en vrijdag 14.15 uur werd aan de Ordeniederung bij vier auto’s ingebroken. Ruiten van een VW ID.3, een Hyundai Kona en twee Renault Zoe’s werden ingeslagen. Voor zover nu bekend is er niets gestolen.

Bij een ongeval op de Kleiststraße is vrijdagochtend om acht uur een 14 jarige fietsster gewond geraakt. Zij werd geschept door een VW Beetle, toen zij plotseling de weg overstak. Het meisje is zwaargewond naar een ziekenhuis gebracht. De 61 jarige bestuurder van de VW kwam met de schrik vrij.

Vrijdag is tussen 14.00 en 20.50 uur bij een winkelcentrum aan de Am Neuen Markt een kluisje opengebroken. Hieruit werden twee rugzakken met inhoud weggenomen. De schade bedraagt 1.900 euro.

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.