Politie Borger-Odoorn druk met inbraken

Foto: Hemmo Kuiper

DRENTHE – De politie Borger-Odoorn heeft het druk met meerdere (woning)inbraken in- en rond hun werkgebied. Ook daarbuiten lijkt dezelfde dadergroep actief te zijn. In 1e Exloërmond, Valthermond, Valthe, Exloo, Borger, Buinerveen en Ees zijn ook inbraken te betreuren.

De daders slaan vooral in de late middag/begin van de avond toe. Zodra het donker wordt gaan zij actief op pad.

Vooral vrijstaande woningen zijn daarbij het doelwit, waarbij gebruik wordt gemaakt van de duisternis om ongezien binnen te komen. De hele woning wordt daarbij overhoop gehaald en de schade is vaak aanzienlijk. Er wordt toegeslagen op het moment dat de bewoners niet thuis zijn.

Er wordt extra gesurveilleerd, zowel opvallend als onopvallend.

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.