Gemeente komt met dorpshuisplan voor Nieuwe Pekela

Foto: Ruud Kral

NIEUWE PEKELA – Het college van B&W van de gemeente Pekela werkt aan een plan voor een nieuwe dorpshuisfunctie in Nieuwe Pekela. Dat heeft onder meer te maken met de verouderde staat van het huidige dorpshuis De Kiepe.

Stichting De Kiepe heeft door teruglopende inkomsten tijdens de coronaperiode en door stijgende energiekosten te veel moeite om het dorpshuis draaiende te houden. Daarom draagt de stichting per januari 2024 De Kiepe over aan de gemeente.

Toekomst van het dorpshuis

Het gemeentebestuur houdt de komende drie jaar het dorpshuis open voor alle activiteiten. De gemeente Pekela gaat in 2024 aan de slag met een gebiedsvisie voor Nieuwe Pekela, het dorpshuis is hier onderdeel van.

Inwoners en organisaties worden betrokken bij het maken van deze gebiedsvisie, zodat het nieuwe dorpshuis aansluit bij de wensen van de Nijpekelders en betrokken organisaties. Ook wordt in de gebiedsvisie voor Nieuwe Pekela rekening gehouden met andere ontwikkelingen in het dorp.

Burgemeester Jaap Kuin: “We zijn het bestuur van stichting De Kiepe erg dankbaar voor hun werk. Hun activiteiten hebben veel betekend voor het sociale en culturele leven in Nieuwe Pekela. We kijken uit naar de ideeën van inwoners en andere belanghebbenden voor een nieuwe dorpshuisfunctie.”

De gemeenteraad van Pekela vergadert binnenkort over het voorstel voor De Kiepe.

Ingezonden

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.