Themaweek ‘DOE FF SOCIAAL!’ op RSG Ter Apel 

Foto ingezonden door Marian Fischer

TER APEL – De afgelopen week organiseerde de werkgroep gezonde school, samen met de leerlingenraad, weer een mooie themaweek op de RSG. In deze week was er extra aandacht voor discriminatie, tolerantie en respect.

Leerlingen van de ISK en Oude Weg bakten samen heerlijke vegetarische ‘respectburgers’ voor alle leerlingen en personeel.

Ook werden er diverse gastlessen aangeboden door het DMG (Discriminatie Meldpunt Groningen) en Klassetaal over respect (respectvol taalgebruik). Een “mystery-guest” vertelde over haar ervaringen m.b.t. discriminatie. Dit had veel impact op de leerlingen en er werd dan ook aandachtig geluisterd en positief gereageerd. 

De leerlingenraad organiseerde 8 december activiteiten in het kader van Paarse Vrijdag.

Ingezonden door Marian Fischer

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.