Afscheid pastoor Rolf Wagenaar

Foto gemaakt en beschikbaar gesteld door Jos Hettinga (Kerkbestuur Sint Jozefkathedraal)

GRONINGEN, ZANDBERG – Vanmorgen werd in de sfeervolle Sint Jozefkathedraal in Groningen afscheid genomen van Pastoor Rolf Wagenaar. In deze kathedraal was Pastoor Wagenaar op 12 mei 2002 concelebrant tijdens de Eucharistieviering bij gelegenheid van de start van de Giro d’Italia. 

Na op de Grote Markt gezegend te zijn door toenmalig Bisschop Mgr. Dr. W.J. Eijk ging de karavaan over de Zandberg op weg naar finishplaats Münster. Eerder had Bisschop Eijk een audiëntie “geregeld” voor de initiatiefnemers van dit evenement bij Paus Johannes Paulus II (†).  Op een zonovergoten Sint Pieterplein werd de delegatie op 16 mei 2001 voor de ogen van ruim 15.000 toeschouwers onder een baldakijn door de Paus ontvangen. Beelden daarvan waren ’s avonds uitgebreid onder andere te zien in het 8 uur Journaal.

Via l’Osservatore Romano kreeg de Groninger delegatie diezelfde middag al 32 foto’s van deze unieke gebeurtenis. Terug in Groningen werden deze foto’s destijds gebundeld en met een veelheid aan perspublicaties in een fraai boekwerk als herinnering aan de deelnemers aan deze audiëntie aangeboden. De initiatiefnemers van de Groninger Girostart waren van mening dat het afscheid van Pastoor Wagenaar hét moment was ook hem uit dankbaarheid een exemplaar van dit boekwerk aan te bieden. Een gebaar, dat de Pastoor voor een volle Kathedraal zienderogen hogelijk waardeerde. Ook het kerkbestuur was blij verrast met dit eerbetoon voor hun Pastoor en zorgde voor een aantal mooie foto’s van deze gebeurtenis.

Vanuit Italië zijn inmiddels al reacties ontvangen, met daarin warme woorden voor de wijze waarop Groningen ook nu nog blijk geeft de door de Giro d’Italia ontstane vriendschap in ere te houden.

Ingezonden door Wim Mensen

De foto is gemaakt en beschikbaar gesteld door Jos Hettinga (Kerkbestuur Sint Jozefkathedraal)

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.