Weekendoverzicht politie Emmen

Foto: Hemmo Kuiper

EMMEN – Dit jaar gaat politie Emmen u regelmatig meenemen in hun werkzaamheden tijdens de weekenden. Het weekendjournaal wordt een klein overzicht van enkele bijzonderheden die in het weekend daarvoor afgespeeld hebben. De politie richt zich daarbij op het basisteam Zuidoost-Drenthe (Gemeente Emmen, Borger-Odoorn en Coevorden).

Een dag later dan gepland, maar vandaag kijken we weer terug op het afgelopen weekend. Met 167 meldingen is er ook nu weer genoeg te melden!

Opvallend is het aantal meldingen met betrekkingen tot verkeer dit weekend. Zo zijn collega’s bezig geweest met objecten op de weg, ontsnapte dieren langs de weg of personen die langs de weg liepen.

Ook opvallend is het aantal ongevallen. Dit weekend zijn meerdere ongevallen geweest, zowel met- als zonder letsel. In geen van deze ongevallen had alcohol en/of drugs een rol. Toch kwamen we dit weer vaak tegen dit weekend.

Drie bestuurders zijn betrapt terwijl zij teveel alcohol op hadden. Van twee bestuurders is het rijbewijs ingevorderd.

Vier bestuurders hadden dit weekend een positieve speekseltest, bij hen is op het bureau bloed afgenomen door arts. Een uitslag van dit bloedonderzoek wordt afgewacht voordat er een proces-verbaal opgemaakt kan worden. Twee van deze bestuurders hadden nog andere bijzonderheden. Een bestuurder bleek helemaal geen rijbewijs te hebben, een andere bestuurder reed terwijl het rijbewijs ongeldig verklaard was. Dit leverde voor deze bestuurders een extra proces-verbaal op.

Een 18 jarige bestuurder uit Emmen maakte het wel heel bont op de Hondsrugweg in Emmen. Agenten zagen al meerdere keren een personenauto met een hoop lawaai en hoge snelheid door Emmen rijden. Het lukte de agenten om de personenauto te laseren op de Hondsrugweg. Hier reed het voertuig 111km/u waar slechts 50 km/u toegestaan was. Het voertuig werd aan de kant gezet, de bestuurder werkte in eerste instantie volledig mee.

Na het vaststellen van zijn identiteit kreeg hij toch andere ideeën en ging er met hoge snelheid vandoor. Agenten renden terug naar hun voertuig en zette de achtervolging in.

De auto werd uiteindelijk aangetroffen, nu zonder bestuurder. Helaas voor de bestuurder hadden wij zijn rijbewijs, deze is ingevorderd. De personenauto is in beslag genomen. De bestuurder zal op een later moment gehoord worden, hij kan een flink proces-verbaal verwachten.

Rijbewijzen kunnen niet alleen ingevorderd worden bij rijden onder invloed, te hoge snelheid of andere zwaardere verkeersovertredingen/misdrijven. Soms wordt een rijbewijs ook ingevorderd als iemand niet meer in staat is om een voertuig veilig te besturen. Dit kan bijvoorbeeld om medische redenen zijn.

Op de Van Schaikweg in Emmen zagen agenten een voertuig rijden met erg opvallend rijgedrag. Dit was aanleiding om de bestuurder aan de kant te zetten. In dit geval bleek de bestuurder niet langer meer in staat te zijn om een personenauto veilig te besturen en is het rijbewijs ingevorderd. Vaak is dit een ingrijpende maatregel, iemand is immers een deel van zijn bewegingsvrijheid kwijt, maar wel noodzakelijk in verband met verkeersveiligheid.

Dit weekend ging het ook mis in een voertuig op de Laan v/d Bork in Emmen. Niet vanwege rijgedrag, maar vanwege een ruzie tussen twee inzittenden van dezelfde auto. Deze liep dusdanig uit de hand dat de ene inzittende de andere mishandelde. Een persoon, een 44-jarige man uit Sellingen, werd aangehouden voor mishandeling.

Bron: Politie Emmen

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.