Johan Klooster stopt na 47 jaar als melkman

Foto: Jan Glazenburg

BLIJHAM – Na 47 jaar zet Johan Klooster een punt achter zijn rijdende loopbaan als melkman.

In 2016 vierde Johan Klooster zijn 40 jarig jubileum als melkman. Veel van zijn klanten verrasten hem toen met een kaartje, cadeautje, bloemetje en lieve woorden. Maar aan alles komt een eind; de klanten zullen het vanaf 29 april zonder hun melkman moeten doen. Op zaterdag 27 april maakt Johan, die dit jaar 70 jaar wordt, zijn laatste rit in zijn melkwagen, die hij in 2018 nog aanschafte.

Zijn leven zal er dan heel anders uit zien, want in huize Klooster begint de dag vroeg met het aanvullen van de inhoud van de melkwagen met vers brood, zuivel, vleeswaren, groente en fruit. Zijn vrouw Haddy is daarbij al 47 jaar zijn rechterhand.

Veel van zijn klanten zijn senioren. Johan brengt ze, indien nodig, de boodschappen tot op de keukentafel. Johan neemt ook de tijd voor een praatje en laat zich niet opjagen. Hij is dan ook zes dagen per week lang van huis.

Na 27 april gaat hij genieten van zijn vrije tijd; de melkwagen is al verkocht.

Foto’s: Jan Glazenburg

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.