Korte politieberichten uit de grensstreek Duitsland

Foto: Catharina Glazenburg

DUITSLAND – Hieronder vindt u politieberichten uit de Duitse grensstreek. Was u getuige van een van deze zaken, neem dan contact op met de politie.

Neulehe

Gisteren zijn om 13.45 uur op de Aschendorfer Straße in Neulehe twee vrachtwagens met de spiegels tegen elkaar gebotst. De chauffeur, die in de richting van de Neubörger Straße reed, is doorgereden. De politie zoekt getuigen van de aanrijding.

Meppen

Tussen maandag 21.00 en dinsdag 13.40 uur is aan de Lange Straße een voor een appartementencomplex geparkeerde grijze VW Passat Combi aangereden. De wagen heeft schade aan de achterzijde. De veroorzaker ervan is doorgereden.

Tussen maandag 17.30 en dinsdag 7.30 uur is aan de Riedemannstraße in Meppen bij in totaal elf containers ingebroken. Er werd onder anderen gereedschap gestolen. De schade bedraagt 1.560 euro.

Haren

Tussen 3 en 6 februari is aan de Hünteler Straße in Haren uit de tank van een vrachtwagen zo’n 250 liter diesel afgetapt. De schade bedraagt 420 euro.

Rhede

Vandaag vond op de A31 ter hoogte van Rhede, in de rijrichting Emden, een ongeval plaats. Een 26 jarige vrachtwagenchauffeur uit Geeste werd ter hoogte van de afslag Rhede door een andere vrachtwagen ingehaald. De 26 jarige moest, om een aanrijding te voorkomen, uitwijken toen de andere vrachtwagen te vroeg naar de rechter rijbaan scheerde. Hij botste daarbij met zijn combinatie tegen de vangrail. Hierdoor ontstond zowel aan de truck als aan de aanhanger forse schade. De andere chauffeur is doorgereden. Hij reed in een witte oudere truck van het merk Mercedes Benz Actros zonder camerasysteem. De wagen had Poolse kentekenplaten. Getuigen worden verzocht de politie van Leer te bellen.

Lingen

Sinds dinsdag 30 januari wordt vanuit Lingen de 59 jarige Christel Decressin vermist. Zij is die dag rond 13.40 uur voor het laatst door een bekende gezien, toen zij in haar witte VW Up, met kenteken EL-CD-26, op de A31 ter hoogte van Haren reed. Mevrouw is 1.63 m lang, heeft een slank postuur, kort grijs/blond haar en brildragend. Heeft u haar of haar auto gezien, bel dan de politie in Lingen (0049) (0) 591/87400.

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.