Middeleeuws Winschoten & Fantasy Festival genomineerd voor de CeltCast Fantasy Award

Foto: Catharina Glazenburg

WINSCHOTEN – Middeleeuws Winschoten & Fantasy Festival is genomineerd voor de CeltCast Fantasy Award in de categorie Best Festival.

Tijdens de CeltCast Fantasy Awards, een jaarlijkse uitreiking van prijzen in de internationale fantasy scene, zijn in negen verschillende categorieën, waaronder Best Live Act, Best Music Video, Best Album en Best Festival prijzen te winnen. In de laatste categorie is Middeleeuws Winschoten & Fantasy Festival een van de genomineerden.

Middeleeuws Winschoten & Fantasy Festival wordt sinds 2014 in het stadspark te Winschoten door Zweep Events georganiseerd. Wat bescheiden begon als een tweedaags festival met twee bands, is de laatste jaren uitgegroeid tot een evenement met zo’n 20 bands, verdeeld over twee podia, in samenwerking met het Dutch European Steampunk Convention de Steampunk Area, kampementen, een fantasymarkt, workshops, entertainment, re-enactment en demonstraties. Het evenement, geschikt voor jong en oud en dat drie dagen duurt, trekt duizenden bezoekers uit binnen- en buitenland.

Meini, Rob, Hanneke en Yvonne Zweep zijn al weer maanden met de voorbereidingen voor de editie van dit jaar bezig. Dit vindt van 16 tot en met 18 augustus plaats. Een van de bands die komt optreden is Irdorath Fantasy-Folk Band uit Belarus (voormalig Wit-Rusland). Muzikanten van deze band werden tijdens een demonstratie in augustus 2021, nadat zij muziek speelden voor de demonstranten, opgepakt. De zangers Vladimir en Nadezjda Kalach hebben twee jaar gevangen gezeten, hun medemuzikanten Piatro Marchanka, Yuliya Marchanka en Anton Shnip anderhalf jaar.

De prijsuitreiking van de CeltCast Fantasy Awards vindt op zaterdag 2 maart in P60 in Amstelveen plaats. Stemmen kan tot 17 februari middernacht. Klik daarvoor HIER. Middeleeuws Winschoten & Fantasy Festival vindt u in de categorie events. Ook vindt u in de categorieën Best Song en Bast Cover Art Irdorath.

In de categorie Best Live Act komt ook u de Groningse band Rapalje tegen. Zij wonnen met hun festival Zomerfolk vorig jaar in de categorie Best Events.

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.