Vijfentwintig clubs ontvingen bijdrage uit Rabo Coöperatiefonds

Foto: Rabobank

WESTERWOLDE, STADSKANAAL – Verenigingen en stichtingen met een plan dat bijdraagt aan een betere, groenere buurt of regio, kunnen een beroep doen op een bijdrage uit het Rabobank Coöperatiefonds. Vijfentwintig clubs ontvingen de derde ronde een bijdrage voor een vliegende start.

Al jaren kunnen verenigingen en stichtingen die bij Rabobank bankieren bij de Rabobank terecht voor een financiële bijdrage voor lokale projecten. ‘En dat kan nog steeds’, vertelt Koen Ronner, directeur coöperatieve Rabobank, namens de bank. ‘Met het Rabobank Coöperatiefonds dragen we bij aan maatschappelijke uitdagingen en steunen we (grotere) projecten waarbij ons netwerk, onze kennis of een financiële bijdrage nodig is. Zo dragen we samen bij aan een betere toekomst.’

Van verduurzaming van clubhuis tot educatie bij de boer 
De initiatieven die in de derde ronde binnen kwamen waren heel divers. Vooral gericht op verduurzaming, het creëren van meer sociale samenhang of het helpen van kwetsbare mensen. Zo ondersteunen we o.a. onderstaande lokale clubs.

Stichting Jatrie voor educatieprogramma cultureel erfgoed
Sportclub Stadskanaal voor energieneutraal clubgebouw
Vereniging plaatselijk belang Mussel verduurzamen accommodatie
Stichting dorpshuis d’oale school verduuzamen gebouw
KV Stadskanaal ’74 voor zonnepanelen
Openluchttheater De Barkhoorn voor een duurzaam gebouw
Ondernemersvereniging Vlagtwedde voor ledverlichting
Stichting Buurthuis Harpel een duurzaam gebouw
Stichting Golfsport Westerwolde voor zonnepanelen
Voetbalvereniging Wedde duurzame ontmoetingsplek

Dien je plan in voor 20 februari
Jouw plan laten groeien met onze hulp? We maken voor onze klanten graag samen maatschappelijke impact met het coöperatiefonds. Meer informatie en de voorwaarden vind je op de website van Rabobank Groninger Land. Dien je plan voor deze ronde 20 februari. Dan wordt jouw aanvraag medio maart beoordeeld.

Ingezonden

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.