Nieuwe Intensive Care van Treant in gebruik genomen

Jan-Reurink-knipt-samen-met-Paula-Nelissen-het-lintje-door Foto: Treant

EMMEN – De nieuwe Intensive Care (IC) van Treant is gistermiddag (8 februari) officieel geopend. Paula Nelissen (voorzitter raad van bestuur) knipte het lintje door, samen met IC-verpleegkundige Jan Reurink. Hij is één van de collega’s die het langst werkzaam is op de afdeling.

De IC op ziekenhuislocatie Scheper in Emmen bestaat nu uit 16 eenpersoonskamers. ‘Met deze nieuwe Intensive Care kunnen we op zeer hoog niveau IC-zorg verlenen. Ook zijn we hiermee goed in staat seizoensgebonden pieken op de IC op te vangen’, vertelt Niels Gritters, intensivist en medisch manager van de IC van Treant. ‘Elke kamer heeft uitzicht naar buiten en een eigen tv. Daarnaast staat bijna alle apparatuur vrij van de grond, wat natuurlijk bijdraagt aan de veiligheid en ook prettig is voor onze collega’s van de schoonmaak.’

Privacy

De eenpersoonskamers bieden patiënten veel privacy. ‘Ook voor naasten geeft het meer ruimte om dicht bij hun geliefden te kunnen zijn. Daarnaast hebben we nu twee familiekamers. Hier is ruimte voor ontspanning. Ook is er een bed en een eigen douche met toilet. Zo kunnen we het ook de familie van onze patiënten zo aangenaam mogelijk maken’, aldus Gritters.

Kwalitatieve zorg

De verbouw van de Intensive Care begon ongeveer een jaar geleden. Door deze grondige verbouwing draagt Treant bij aan de continuïteit van kwalitatieve zorg voor patiënten in de regio.

Voorafgaand aan de ingebruikname was er een drukbezochte open dag op de nieuwe afdeling. Dat was op zaterdag 27 januari.

Ingezonden door Treant

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.