Burgemeester Sandra Korthuis draagt gemeentesleutel tijdens Snertavond over aan Prins Hayo de Eerste

Foto: Peter Panneman

OMMELANDERWIJK, ZUIDWENDING – De dorpen Ommelanderwijk en Zuidwending zijn inmiddels omgedoopt in Gasgat. De dorpen maken zich op voor het jaarlijkse carnaval, georganiseerd door Carnavalsvereniging Elk en Ain.

Vrijdagavond vond in de Stainkroeg de traditionele Snertavond plaats. Maar liefst 65 gepensioneerden, vutters en oud-inwoners van Ommelanderwijk en Zuidwending schoven aan om onder het genot van een drankje en muziek een heerlijke kop snert en een bal gehakt te nuttigen. Ook burgemeester Sandra Korthuis schoof aan en liet zich de maaltijd prima smaken.

Na de snertmaaltijd werd er een toast uitgebracht op de op 1 februari overleden dorpsgenoot en oprichter van de Stainkroeg: Geert Panman.

De burgemeester droeg de gemeentesleutel over Prins Hayo de Eerste, waarna er nog een optreden volgde van Amusementskoor Ratjetoe. De daarna geplande Free Party kwam in verband met het overlijden van Geert Panman te vervallen.

Vanavond zal het grote carnaval in de Stainkroeg m.m.v. De Moeflons en DJ Peter Mans echt losbarsten.

Info en foto’s: Peter Panneman

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.