Twee burgemeesters feliciteren Sake en Anke Westra uit Nieuwe Pekela

Foto: Gemeente Pekela

NIEUWE PEKELA – Liefst twee burgemeesters waren vanmiddag in De Spil op bezoek bij het 65-jarig huwelijksfeest van Sake en Anke Westra uit Nieuwe Pekela.

Burgemeester Jaap Kuin kwam als burgervader van Pekela uiteraard het paar feliciteren, maar ook burgemeester Cora-Yfke Sikkema van Oldambt was present. Dat zij er was, lijkt vreemd maar is het niet. Want Sake (91) en Anke (88) zijn namelijk haar schoonouders.

Sake, kruidenierszoon uit Opende en boerendochter Anke uit Peebos in het Westerkwartier kwamen in 1964 van hun woonschip in Stad naar Nieuwe Pekela om er de Eerste Pekelder Zelfbedieningsservice (EPZ) te bestieren.

Na tien jaar stapte Sake over naar Open Haven in Veendam om tot zijn pensioen met veel plezier de functie van Hoofd Inkoop te bekleden.

Sake en Anke kregen vier zoons (Jan, Mindert, André en Roelf) en dochter Gea. Inmiddels zijn er acht kleinkinderen en acht achterkleinkinderen. Die vierden inclusief twee burgemeesters het feest mee met hun trotse ouders, opa en overgrootvader.

Bron en foto: Gemeente Pekela

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.