Expositie Theo Leijdekkers bij Natuurbegraafplaats Laude

Foto: Jan Bossen

LAUDE – Sinds april 2023 vinden er in de ontvangstruimte van de nieuwe Natuurbegraafplaats Laude wisselende kunsttentoonstellingen plaats.  De komende maanden zijn er schilderijen van olieverf op linnen van Theo Leijdekkers te zien.

Met gepassioneerde intensiteit schildert Theo Leijdekkers bloemenvoorstellingen op groot formaat, een uitnodiging voor de toeschouwer om door een reusachtig, bloemrijk landschap te dwalen. Zijn werken streven ernaar te verleiden en te behagen. In tegenstelling tot traditionele ‘stillevens met bloemen’ geeft Leijdekkers een vernieuwende betekenis aan deze eeuwenoude traditie. Zijn irissen, zonnebloemen, stokrozen en akeleien barsten uit de lijst, vastgelegd met krachtige penseelstreken die zelfs de kleinste bloem transformeren tot grijpende, aandacht-eisende elementen. Het spel van licht en schaduwen op planten en bloemen speelt een cruciale rol bij het creëren van de intense sfeer in zijn schilderijen. Leijdekkers’ meesterlijk gebruik van licht en schaduw biedt niet alleen een visueel spektakel maar ook een bron van troost, waar de natuurlijke pracht zich vermengt met een gevoel van geruststelling.

Theo: ‘De werken die ik maak mogen verleiden en behagen. Door middel van kleur en vorm schep ik een sensuele en barokke wereld. Het plezier in het schilderen mag gezien worden’.

Heeft u interesse in meer werken van Theo Leijdekkers neem dan gerust een kijkje op zijn website www.theoleijdekkers.nl 

U bent van harte welkom om Theo’s werken te komen bewonderen. In verband met mogelijke uitvaarten is het wenselijk om hiervoor van maandag tot en met zaterdag een afspraak te maken (0599-749000). Op zondag is geen afspraak nodig.

Bron Natuurbegraafplaats Laude

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.