Korpsleden brandweer Pekela in het zonnetje gezet

Foto: Fred Stötefalk

PEKELA – Afgelopen zaterdag 10 februari was weer de jaarlijkse korps bindingsavond van Brandweer Pekela. Traditioneel is dit de avond waar diploma’s uitgereikt worden en waar jubilarissen gehuldigd worden. Voor aanvang van de avond werd eerst even stilgestaan bij enkele leden die de avond niet aanwezig konden zijn vanwege persoonlijke gebeurtenissen.

Tijdens het officiële deel van de avond werd ook dit jaar een aantal korpsleden in het zonnetje gezet door burgemeester Jaap Kuin en teamleider brandweerzorg Zuid-Oost Groningen, Marjolein Vogel.

Ron van den Bulk en Martijn Bügel kregen hun diploma voor het afronden van de Manschap A opleiding waardoor ze nu volwaardig brandweerman zijn. Björn Sweertman werd gehuldigd voor 12,5 jaar brandweer bij de blusploeg van Nieuwe Pekela. Een aantal leden kon helaas niet aanwezig zijn en zullen hun diploma op een ander moment krijgen. Frank Schuster, Ari van der Tuuk en Dirk-Jan Woldhuis krijgen een diploma oefenleider en Frank Schuster ook voor het behalen van het bevelvoerders diploma.

Hans Rosema werd bedankt voor zijn jarenlange inzet als ploegchef van de blusploeg Nieuwe Pekela. De functie ploegchef Nieuwe Pekela is overgenomen door Gert Abel van Winkoop. Hans Rosema blijft als bevelvoerder verbonden aan de blusploeg Nieuwe Pekela.

Wichard Hulzebos nam na 16 jaar afscheid als actief lid van brandweer Pekela. Hij kreeg uit handen van burgemeester Jaap Kuin en teamleider Marjolein Vogel een afscheidsoorkonde en een aandenken. Ook kreeg hij uit handen van Alex Ottens, voorzitter van de personeelsvereniging, nog een ludiek aandenken van de blusploeg zelf. Wichard zal wel indirect betrokken blijven bij de brandweer omdat hij ook levensreddend handelen trainingen geeft voor de brandweerkorpsen van de veiligheidsregio Groningen vanuit zijn andere functie als ambulancemedewerker.

Na het officiële deel was er een gezellige informele avond voor alle korpsleden en hun partners.

Tekst: Alex Ottens

Foto’s: Fred Stötefalk en Alex Ottens

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.