‘Meet and Greet’ in de Kloosterkerk met Drentse alt-mezzo Carina Vinke

Foto: Jan Doornkamp

TER APEL – Op maandag 26 februari geeft Carina Vinke uit Erica een workshop in de Kloosterkerk, voor iedereen die van muziek houdt. Met haar donkere stem zal ze ons in vervoering brengen, ons vertellen over wat ze doet en hoe ze zover gekomen is. Tijdens de workshop zullen we ook samen zingen, ons laten inspireren wat muziek en zang met ons kan doen.

De avond begint om 20.00 uur, de toegang is gratis, incl. koffie bij de ingang. Voor de kosten van de avond wordt een vrije gift gevraagd bij de uitgang, contant of met QR code. Iedereen is van harte uitgenodigd voor deze bijzondere avond! 

Een mini-biografie van Carina:

De zeer veelzijdige Drentse alt-mezzo Carina Vinke heeft inmiddels een in het oog springende internationale carrière opgebouwd. Dat heeft zeker te maken met het opvallende donkere timbre van haar stem en haar dramatische talent. Als operazangeres trad ze op als soliste bij de Nationale Opera. Haar sterke affiniteit voor de liederen van Gustav Mahler heeft geleid tot uitvoeringen van al zijn vocale werken. Carina is ook een veelgevraagd soliste in oratoria en hedendaagse muziek. Carina Vinke won de Cultuurprijs Emmen 2020’.

Afgelopen jaar zong ze met het Londen Sinfonietta, het NNO, BIT20 o.l.v. Ed Spanjaard, Jules van Hessen en Christian Karlsen. Ze vertolkte La Zia Principessa in Puccini zijn Suor Angelica.

Sinds september 2021 geeft Carina les aan het Koninklijk Conservatorium als hoofdvakdocente solozang aan de SVJT en geeft les aan bachelor- en masterstudenten.

Carina behaalde haar bachelor- en masterdiploma aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag en studeerde aan de Nederlandse Opera Academie. Haar docente was Jard van Nes. Masterclasses volgde Carina bij Christa Ludwig, Nathalie Stutzman en Rudolf Jansen. Carina studeerde ‘lied’ in Brussel bij Udo Reinemann en in Granada bij Teresa Berganza.

Ingezonden door Gretha Kruize

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.