Schadeafhandeling stroompiek Oude Pekela verloopt naar tevredenheid

Foto: Ronny (archieffoto)

PEKELA – Netbeheerder Enexis en de gemeente Pekela zijn tot nu toe tevreden over de afhandeling van de schade van de stroompiek in Oude Pekela. Ook de gesprekken met de gedupeerden verlopen in goede sfeer. Dat is de uitkomst van overleg tussen vertegenwoordigers van Enexis en burgemeester Jaap Kuin van Pekela.


Op vrijdag 26 januari werden een kleine 250 woningen in Oude Pekela getroffen door een stroompiek van 400 Volt nadat onbekenden koper hadden gestolen uit een transformatorhuisje aan de Burgemeester Snaterlaan. Tijdens een informatieavond voor de inwoners werden de schadegevallen geïnventariseerd. Tot nu toe hebben zich 110 gedupeerden gemeld met een totaal schadebedrag van circa 140.000 euro.
Enexis heeft meteen de eerste schrijnende gevallen opgelost. Vervolgens is contact opgenomen met alle gedupeerden die zich gemeld hebben bij de gemeente of de netbeheerder.


Een kleine groep mensen is vanwege acute nood meteen geholpen. Het overgrote deel kreeg hulp met doorverwijzing naar de verzekeraar. De meeste verzekeraars zijn welwillend om de schade te vergoeden.
De gemeente en Enexis houden de voortgang met de verzekeraars nauwlettend in de gaten.

Enexis heeft direct aangifte gedaan van de koperdiefstal. Bovendien zijn maatregelen genomen om herhaling te voorkomen. De politie doet nog steeds onderzoek naar de diefstal. De dader is nog niet bekend. Mensen die iets weten over de koperdiefstal kunnen dat melden via Meld Misdaad Anoniem (0800-7000).

Binnenkort gaan Enexis en de gemeente weer om tafel om de voortgang van de schadeafhandeling te bespreken.

Ingezonden

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.