Potgrondactie v.v. Westerwolde opnieuw een groot succes

Foto: Bé Eelsing

VLAGTWEDDE – Vanmorgen vond de twaalfde potgrondactie in successie van de v.v. Westerwolde plaats.

Onder ideale weersomstandigheden – zij het aanvankelijk enigszins aan de frisse kant – gingen er deze ochtend uiteindelijk 35 personen met auto’s, karren en busjes op stap door Vlagtwedde en directe omgeving om te proberen ook nu weer zoveel mogelijk potgrond aan de man te brengen. En dat dit weer op een prima manier is gelukt, bleek tegen de klok van 13.00 uur. Totaal 1836 zakken van 20 liter hadden op dat moment hun bestemming gevonden. Dit verrassend grote aantal, maar ook het aantal medewerkers bij deze editie, betekenden weer nieuwe records bij deze zo langzamerhand traditionele actie in Vlagtwedde en omstreken. Door de penningmeester kan nu de nettowinst worden opgemaakt en kan er daarna een behoorlijk deel van de opbrengst ten goede van de jeugdafdeling van de vereniging worden gebracht.

Uiteraard wil de activiteitencommissie van de vereniging iedereen die potgrond heeft afgenomen, daarvoor hartelijk bedanken. En Van Hoorn Dierenspeciaalzaak in Vlagtwedde hartelijk dank voor het mogelijk maken van deze potgrondactie en het verzorgen van een kop koffie vooraf en tijdens de actie.

Het kan zijn dat de u zaterdagochtend geen verkopers heeft getroffen, waarschijnlijk omdat u niet thuis was. Mocht u toch nog potgrond thuis afgeleverd willen hebben, dan gaat de organisatie alles in het werk stellen dit (alleen) de komende week alsnog te regelen. Laat een en ander even weten via potgrondactie@vvwesterwolde.nl

Tot slot wil de commissie haar waardering uitspreken voor alle vrijwilligers die deze ochtend hun beste beentje weer hebben voorgezet voor de vereniging. Met name ook die vrijwilligers die tot op dit moment weinig tot geen binding met de vereniging hadden. Het motto van de activiteitencommissie is dan na deze succesvolle ochtend ook heel simpel: “Op naar de dertiende potgrondverkoopactie in 2025 !”

Ingezonden

Foto’s: Bé Eelsing en HJ Pleiter

Klik HIER voor meer foto’s

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.