Korte politieberichten uit de grensstreek Duitsland

Foto: Catharina Glazenburg

DUITSLAND – Hieronder vindt u politieberichten uit de Duitse grensstreek. Was u getuige van een van deze zaken, neem dan contact op met de politie.

Weener

Gisteren is om 15.10 uur op de Graf-Edzard-Straße in Weener een 68 jarige fietser aangereden. Het slachtoffer reed op het fietspad in de richting van Weener, toen hij werd geschept door een auto die uit de Brunnenstraße de Graf-Edzard-Straße wou inrijden. De fietser raakte gewond aan zijn bovenlichaam. Hij is met een ambulance naar een ziekenhuis gebracht. De 39 jarige automobiliste kwam met de schrik vrij.

Papenburg

Tussen dinsdag middernacht en 11.30 uur is bij twee woningen aan de Friesenstraße een poging tot inbraak gedaan. Er werd met geweld geprobeerd de buitendeuren te openen. Toen dit niet lukte zijn de darden er vandoor gegaan.

Op 16 maart is tussen 20.30 en 20.54 uur aan de Am Ems-Center een zwarte Audi A5 Sportback beschadigd. De auto heeft aan het achterste spatbord aan de bestuurderskant voor 1.000 euro schade. Dit is waarschijnlijk tijdens het openen van een portier gebeurd.

Lathen

Gisteren is om 14.18 uur op de Sögeler Straße tussen Lathen en Wahn puin tegen de voorruit van een zwarte Audi A1 terecht gekomen. Het puin was afkomstig van een vrachtwagen die in de richting van Sögel reed. De chauffeur is doorgereden. De 52 bestuurster van de Audi kwam met de schrik vrij. Haar auto raakte beschadigd.

Rastdorf

Tussen dinsdag 17.00 uur en woensdag 6.30 uur is aan de Birkenallee bij een Mercedes Sprinter ingebroken. De wagen stond bij een woning. Uit de auto werd gereedschap gestolen. Tussen dinsdag 19.00 en woensdag 06.30 uur verschaften inbrekers zich ook toegang tot een op een erf geparkeerde vrachtwagen. Hieruit werd elektrisch gereedschap weggenomen. De politie van Sögel heeft de zaken in onderzoek.

Dörpen

Tussen dinsdag 17.30 en woensdag 6.30 uur is aan de Hoher Esch bij een geparkeerde Mercedes Benz Sprinter ingebroken. Uit de auto werden diverse spullen, waaronder gereedschap, gestolen.

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.