Korte politieberichten uit de grensstreek Duitsland

Foto: Catharina Glazenburg

DUITSLAND – Hieronder vindt u politieberichten uit de Duitse grensstreek. Was u getuige van een van deze zaken, neem dan contact op met de politie.

Emsland, Haren

Een flinke hagelbui, met daardoor een glad wegdek, zorgde gistermiddag voor meerdere ongevallen op de autosnelweg A31 bij Haren. Om één uur botste een 35 jarige bestuurder van een Seat tegen de Seat van een 69 jarige man. Vervolgens botste de 35 jarige tegen een Skoda. De Skoda, bestuurd door een 61 jarige man, kwam tegen de vangrail tot stilstand. Niemand raakte gewond. De schade wordt op 28.000 euro geschat.

Meerdere automobilisten remden vanwege het ongeval. Dit werd door een 54 jarige bestuurder van een Opel Corsa te laat opgemerkt. Hij botste achterop een Skoda, die op zijn beurt weer tegen een voor hem rijdende Opel botste. Vervolgens reed de Opel tegen een voor hem rijdende Toyota. De 54 jarige bestuurder van de Opel raakte, evenals een 41 jarige vrouwelijke passagier in de Toyota, lichtgewond. Een vrouwelijke passagier in de Opel raakte zwaargewond. Voor zover bekend bleven de overige betrokkenen ongedeerd. De schade wordt op 22.000 euro geschat.

Een bestuurder van een Audi raakte in een slip toen hij vanwege het ongeval hard op de rem trapte. Hij kwam tegen de vangrail tot stilstand. De schade bedraagt 15.500 euro. De bestuurder kwam met de schrik vrij.

De weg is vanwege het ongeval meerdere uren afgesloten geweest. Om 15.20 uur zag een 79 jarige bestuurster van een VW de ontstane file over het hoofd. Zij reed achterop de Honda van een 40 jarige man. De Honda werd vervolgens tegen een auto met aanhanger gedrukt. De 79 en 40 jarige raakten lichtgewond. Een jongen van acht, die in de Honda zat, raakte ernstig gewond; een meisje van zeven raakte lichtgewond. Ook in de noordelijke richting gebeurden tijdens de hagelbui meerdere ongevallen. Daar ontstond alleen blikschade.

Meppen

Bij een ongeval op de B402 in Meppen zijn gisteravond om 21.20 uur vijf personen gewond geraakt. Het ongeval gebeurde toen een 62 jarige bestuurster van een Opel de BMW van een 24 jarige over het hoofd zag, toen zij vanaf de Meppener Straße linksaf de B402 op reed. De bestuurster van de Opel en haar passagiers van 65 en 25 jaar raakten lichtgewond. De bestuurder van de BMW en zijn 22 jarige vrouwelijke passagier liepen eveneens lichte verwondingen op. De schade wordt op 18.000 euro geschat.

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.