Vijftal dammers DC Winschoten succesvol bij Paastoernooi in Warffum

Foto: Geert Lubberink

WARFFUM, WINSCHOTEN – Vijf dammers van DC Winschoten vielen in de prijzen tijdens Paasdamtoernooi in Warffum.

Vrijdagavond 22 maart stond in de aula van “Het Hogeland College” (HHC) in Warffum het traditionele Paasdamtoernooi op de damkalender van de KNDB. Meer dan 50 jaar vindt dit toernooi plaats op de vrijdag voor Goede vrijdag. Onder de noemer “Gongdammen” werd dit ludieke toernooi afgewerkt met een speeltempo van (verplicht) 10 seconden per zet. Voorzitter Eddy Groenhagen van Damvereniging Warffum kon klokslag 19:30 uur bijna 50 dammers verwelkomen. In de tussentijd waren de spelers ondergebracht in groepen van 8 spelers, namelijk een Hoofdklasse A, Hoofdklasse B, Hoofd/Eerste klasse, Eerste klasse en 2 groepen Tweede klasse.

Vijftal Damclub Winschoten
Damclub Winschoten was vertegenwoordigd met een vijftal spelers, namelijk Jilje Scheeringa uit Finsterwolde, Jan Starke uit Oude Pekela, Rob Knevel uit Midwolda, Jakob Pronk en Geert Lubberink beide uit Winschoten. Toernooiwinnaar werd GMI Martin Dolfing uit Groningen, 2e Jan Ekke de Vries uit Hoogeveen, 3e Wouter Sosef uit Hoogeveen en 4e Jakob Pronk uit Winschoten. In de hoofdklasse B werd Rob Knevel 3e, in de Tweede klasse A werd Jan Starke 3e na barrage met Marcel Zwiers uit Hoogeveen. In de tweede klasse B werd Jilje Scheeringa 3e en in de hoofd/eerste klasse pakte Geert Lubberink de 3e plaats. De prijzen waren trouwens “Paas gerelateerd”.

Ingezonden

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.