Vier verzetsstrijders krijgen straatnaam in Borger-Odoorn

Foto: Boelo Lutgert

BORGER-ODOORN – Vier straten in de gemeente Borger-Odoorn krijgen de namen van verzetsstrijders uit de Tweede Wereldoorlog. Het voorstel hiervoor werd afgelopen donderdagavond door de voltallige gemeenteraad van Borger-Odoorn goedgekeurd. Initiatiefnemer van het voorstel was raadslid Peter Zwiers.

Familieleden van de vier verzetsstrijders kwamen uit verschillende delen van Nederland naar Exloo om de raadszitting bij te wonen. Voor aanvang van de vergadering werden zij ontvangen door een vertegenwoordiging van het college van B en W, waarna hen een diner werd aangeboden. Vier familieleden maakten van de gelegenheid gebruik om tijdens de raadsvergaderingen herinneringen op te halen aan hun voorouders.

Ingezonden door Boelo Lutgert

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.