Korte politieberichten uit de grensstreek Duitsland

Foto: Catharina Glazenburg

DUITSLAND – Hieronder vindt u politieberichten uit de Duitse grensstreek. Was u getuige van een van deze zaken, neem dan contact op met de politie.

Weener

Gisteravond werd de politie om 21.20 uur gebeld omdat in Weener een automobilist opvallend rijgedrag vertoonde. De 51 jarige automobilist uit Haselünne werd korte tijd later op de Kreuzstraße in Weener aangehouden. Hij bleek onder invloed van alcohol te verkeren. Een blaastest wees 1,38 promille aan. De man was niet in het bezit van een geldig rijbewijs. Hij werd voor bloedonderzoek meegenomen en er is proces-verbaal opgemaakt.

Meppen

Gisteren is op de Schotterparkeerplaats aan de Kruppstraße/hoek Jahnstraße in Meppen een verkeersbord aangereden. De schade bedraagt 200 euro. De veroorzaker is onbekend.

Om zes uur vanmorgen moest een bestuurder van een VW hard remmen om een aanrijding met een zwarte VW Passat te voorkomen. De bestuurder van de Passat reed vanaf de Meppener Straße linksaf de B402 op, zonder voorrang aan de bestuurder van de VW te verlenen. Een bestuurder van een Nissan zag te laat dat de VW plotseling vaart minderde en reed achterop zijn voorganger. Voor zover bekend raakte niemand gewond. De politie is op zoek naar de bestuurder van de zwarte VW Passat en naar getuigen van de aanrijding.

Haren

Gisteren is tussen 18.00 en 21.00 uur een langs de kant van de Wesuweer Hauptstraße in Haren geparkeerde zwarte VW aangereden. De schade bedraagt 1.000 euro. De veroorzaker is doorgereden.

Tussen vrijdag en dinsdag is uit een carport aan de Landegger Straße in Haren een motorfiets gestolen. De schade bedraagt 500 euro.

Sögel

Tussen zondag 12.00 en maandag 11.00 uur is bij een vakantiewoning aan de Am Hasenfeld in Sögel ingebroken. Voor zover bekend is er niets buitgemaakt.

Papenburg

Op een parkeerplaats aan de Splitting rechts in Papenburg is maandag tussen 15.30 en 23.00 uur een geparkeerde witte VW Golf aangereden. De schade wordt op 1.500 euro geschat. Over de veroorzaker is niets bekend.

Börger

Maandagochtend is om 5.10 uur aan de Breddenberger Straße in Börger een bezorgauto van een bakkerij overvallen. De 23 jarige bestuurder werd tijdens het uitladen door een onbekend persoon aangevallen. Hij kwam daarbij ten val en raakte lichtgewond. De daders gingen er met meerdere duizenden euro’s aan contant geld, wat in de auto lag, vandoor.

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.