Rick Hilberts lanceert nieuwe EP ‘Mörgen’ op
6 april

Foto: Elise Kerner

VALTHERMOND – Op 6 april 2024 presenteert singer-songwriter Rick Hilberts zijn nieuwste Drentstalige EP ‘Mörgen’ in d’Rentmeester te Valthermond. De EP, volledig in het Dréents dialect, biedt een unieke gelegenheid om dit regionale dialect verder onder de aandacht te brengen van een
brede doelgroep.


Tijdens de EP-release neemt Rick Hilberts je mee in een wereld van mooie melodieën, prachtig gitaarwerk en fantastische Drentse teksten. Teksten over niets en over alles, groot en klein leed, verlangen, uitzichten en windmolens. Een ode aan de schoonheid van de Drentse taal.


Rick Hilberts
Rick Hilberts uit Nieuw Weerdinge, staat bekend om zijn authentieke singer-songwriterstijl, waar hij persoonlijke verhalen afwisselt met bijzondere thema’s. Zo is bijvoorbeeld zijn nummer ‘Vallende Sterren’ geïnspireerd op een verhaal uit de Tweede Wereldoorlog. Zijn artistieke kwaliteiten werden in 2021 erkend tijdens het Drèents Liedtiesfestival, waar hij met zijn nummer ‘As ik ’t wachten kan’ hoge ogen gooide.

In 2022 won hij het festival met ‘Vallende sterren’. De jury, bestaande uit Marjolein Scherphuis, Hijlco Span & Janine Vos, prees het nummer met de woorden: vernieuwend en onaards mooi, een simpel nummer dat niet meer nodig heeft dan een goede zanger en een mooie tekst.

Zorg dus dat je d’R bij bent!
Rick Hilberts
Zaterdag 06 april | 20:00 uur
Zaal open: 19:15 uur

Ingezonden

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.