Brandweer Emmen redt kauwen uit kachelpijp

Foto: Nieuwsdienst Focus

EMMEN – Vanavond werd de brandweer van Emmen gealarmeerd voor een bijzondere reddingsoperatie aan de Laan van het Kinholt. Twee kauwen bleken vast te zitten in een kachelpijp, wat een delicate en uitdagende situatie opleverde.

Bij aankomst van de hulpdiensten bevonden de vogels zich diep in de pijp, waardoor het moeilijk was om bij hen te komen. De brandweer moest de pijp openmaken om de dieren te kunnen bereiken en bevrijden.

Na een intensieve inspanning slaagden de brandweerlieden erin om beide kauwen veilig uit hun benarde positie te bevrijden. Helaas waren de vogels wel gewond geraakt tijdens hun avontuur in de kachelpijp.

De twee kauwen werden overgebracht naar een dierenopvang, waar ze de benodigde zorg en behandeling zullen ontvangen om te herstellen van hun verwondingen.

Ingezonden door Nieuwsdienst Focus

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.