Concert met liedjes en verhalen van Ede Staal in de Magnuskerk Bellingwolde

Foto: Catharina Glazenburg

BELLINGWOLDE – Ter ere van het 25-jarig bestaan van de concertcommissie Magnuskerk wordt op zondag 28 april 2024 om 16.00 uur een extra concert met liedjes en verhalen van Ede Staal georganiseerd.


Ter ere van het 25-jarig bestaan van de concertcommissie Magnuskerk een extra concert met liedjes en verhalen van Ede Staal.


Peter Siebesma is musicus, beeldend kunstenaar en o.m. auteur van het boek ‘De weg van Lains noar
Klooster’. Hij bracht de cd t wordt altied wel weer licht met orgelimprovisaties op liedjes van Ede uit. Ook
nam Peter het initiatief voor het Groningstalige programma Ede Aans. Uitvoerenden zijn een vocaal kwartet bestaande uit Hanneke van den Berg, sopraan – Martien de Pauw, alt – Taco van den Berg, tenor en Reinder van der Molen, bas. Allen zijn geschoolde zangers. Te horen zijn o.m. Mien toentje, Nijstoatenziel, Vrouger, t Zel weer veujoar worden, Wat moakt t oet en t Het nog noeit zo donker west. Peter improviseert op orgel en begeleidt de zangers.

Reinder is docent Gronings bij het Centrum voor Groninger Taal en Cultuur en vertelt ook een paar verhalen van Ede. Het programma duurt ongeveer 75 minuten. De uitvoerenden vinden het leuk om nog even met het publiek na te praten. Zie ook https://www.petersiebesma.nl/ede-aans.html

De Magnuskerk is open vanaf 15.30 uur; reserveren is niet mogelijk. De entree is gratis, een bijdrage wordt op prijs gesteld en is bestemd voor de voedselbank Stadswolde.

Dit concert is mede mogelijk gemaakt door de gemeente Westerwolde, het Organeum te Weener, Stichting Wildervank Fonds en de Protestantse Gemeente Bellingwolde. Info: concertcommissiebellingwolde@outlook.com of www.pkn-bellingwolde.nl

Ingezonden

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.