Korte politieberichten uit de grensstreek Duitsland

Foto: Catharina Glazenburg

DUITSLAND – Hieronder vindt u politieberichten uit de Duitse grensstreek. Was u getuige van een van deze zaken, neem dan contact op met de politie.

Papenburg

Op 25 maart is tussen 15.30 en 23.00 uur op de parkeerplaats achter een bank aan de Splitting rechts in Papenburg een witte VW Golf aangereden. De veroorzaker is onbekend.

Sögel

Tussen 6 en 26 maart is van een vakantiewoning aan de Am Hasenfeld in Sögel een koperen regenpijp gestolen. De schade bedraagt 150 euro.

Leer

Om 13.00 uur zaterdagmiddag heeft de politie op het treinstation van Leer een 31 jarige man aangehouden. De man stond op de opsporingslijst vanwege gevaarlijke mishandeling. Hij had zich eind januari bij de rechtbank van Aurich moeten melden. De man werd dezelfde dag in de rechtbank van Wittmund voorgeleid en vervolgens naar een justitiële inrichting gebracht.

Gisteren controleerde de politie om 9.25 uur op het station van Leer passagiers van een uit Nederland afkomstige bus. Een van de inzittenden, een 38 jarige Duitse vrouw, bleek een boete van 500 euro, die zij wegens een misdrijf kreeg opgelegd, niet te hebben betaald. Doordat haar begeleider de portemonnee trok, bleef haar een gevangenisstraf van 10 dagen bespaard. De vrouw bleek in het bezit te zijn van een geringe hoeveelheid verdovende middelen. Deze werden in beslag genomen en er is proces-verbaal opgemaakt.

Surwold

Zaterdagavond heeft het grensoverschrijdend politieteam bij een verkeerscontrole op de B401 in Börgermoor een 25 jarige man uit Litouwen aangehouden. Hij bleek nog een boete van 200 euro te moeten voldoen. Deze werd hem opgelegd wegens het rijden onder invloed van alcohol. Doordat hij het bedrag meteen voldeed bleef hem een gevangenisstraf van 10 dagen bespaard.

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.