Echtpaar Doddema-Stuut 65 jaar getrouwd

Foto: Peter Panneman

WILDERVANK – Vandaag zijn de heer Geert Doddema (88) en mevrouw Hennie Doddema-Stuut (85) 65 jaar getrouwd. Locoburgemeester Ans Grimbergen feliciteerde het echtpaar persoonlijk bij hen thuis in Wildervank met een fleurig boeket bloemen en een kopie van de originele trouwakte.

Alleen terugfietsend van de kermis in Wildervank kwam, ruim 65 jaar geleden, Hennie plotseling Geert tegen die haar naar huis bracht. Dat was genoeg om de vonk te doen overspringen. Uit hun huwelijk die volgde kwamen 2 dochters en een zoon, vervolgens 6 kleinkinderen en 9 achterkleinkinderen.

Geert heeft o.a. op de scheepswerf van Grol in Sappemeer, bij strokartonfabriek De Phoenix, en als lasser-fitter bij Hanab. Hennie heeft vele jaren als verkoopster in diverse winkels gestaan zoals de Coöperatie, kledingzaak van Bakker en Blanke.

Daarnaast was het echtpaar veel op pad voor vrijwilligerswerk. Geert is 21 jaar chauffeur geweest op het personenbusje van Dagvoorziening `t Stekkie van Compaen. Hennie heeft bij hetzelfde `t Stekkie 30 jaar als vrijwilligster vele uren doorgebracht. Hennie mocht daarvoor de gemeentemedaille van de gemeente Veendam in ontvangst nemen. Daarnaast zijn, naast het fietsen wat ze nog regelmatig doen, de kinderen en kleinkinderen hun grootste hobby. Op de laatste vraag hoe ze het samen zolang volhouden? “Het is geven en nemen”.

Info en foto: Peter Panneman

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.