Barrels onderweg naar huis

Foto: Mazzelmoaze

WINSCHOTEN – Zweep Events uit Winschoten organiseert een Barrel Challenge naar Marokko. Fotograaf Mazzelmoaze is een van de deelnemers. Hij houdt ons dagelijks van zijn avonturen op de hoogte. 

Vrijdag 5 april vertrokken 40 barrels, met daarin 85 deelnemers, vanuit Nederweert, voor een reis van veertien dagen naar Marokko. Via Luxemburg, waar goedkoop kon worden getankt en rookwaren ingekocht, reden ze richting Valence in Frankrijk. Helaas waren er al twee uitvallers.

Zaterdag reden ze door naar Benicasem in Spanje. Weer een aantal pechgevallen maar tot nu is iedereen nog aan boord. Onderweg even uitwaaien op het strand bij Salou. Het is daar 28 graden!

Zondag ging de reis naar Malaga, waar ze maandag in Algeciras aan boord van een ferry naar Afrika gingen.

Dinsdag zat de eerste nacht in Marokko er op. Ze kwamen aan in Chefchaouen. Een prachtige omgeving, aldus de fotograaf. Wat opviel veel koeien langs de weg die vaak een touwtje aan de beide poten hebben, zodat ze er niet snel vandoor kunnen gaan. Zwerfhonden en katten zijn er ook genoeg. Het is er twee uur vroeger als in Nederland en dat is even wennen. Net als dat om vier uur in de nacht, Marokkaanse tijd, er een soort van luchtalarm afgaat voor de ramadan en daarna het ochtendgebed.

Om contact te houden met het thuisfront en sociale media gebruiken ze een e-sim; daar kun je onbeperkt het internet mee op. Best handig en je kunt dan bellen via WhatsApp.

Woensdag reden de barrels van Fez naar Errachidia, een reis van 365 km; een geweldige route. Mega mooie landschapen. En aan de andere kant veel armoede. En lieve mensen, behulpzaam en altijd proberen of ze je wat geld kunnen aftroggelen voor ergens parkeren of een hotel aanwijzen. Echt een onverwacht mooi land.

Donderdag ging de reis verder van Errachidia naar Merzouga in de Sahara. De deelnemers overnachtten in de woestijn. Onderweg vielen de vele kraampjes op, waarin fossielen te koop werden aangeboden. Vrijdag reden ze naar Tinghir met zijn mooie bergpassen.

Zaterdagmorgen reden ze het Atlasgebergte in. De route ging over een van de gevaarlijkste wegen van Marokko. Een avontuur, aldus de fotograaf. Zeer smalle wegen langs een diepe afgrond zonder railing. Maar ook een geweldige ervaring!

Maandag ging de reis naar Marrakesh, nog meer en nog mooiere afgronden en vergezichten. De fotograaf leefde zich uit met het op beeld vastleggen van zoveel mogelijk dieren, zoals vogels en eekhoorns.

Dinsdag hadden de deelnemers een rustdag en stond het bezoek aan de markt op het plein Djemaa-el-Fnaa in Marrakesh op het programma. Ze keken hun ogen uit. Daar is letterlijk alles te koop, van smeed- tot hout bewerking en alles wat er tussen zit. Schildpadden, roggen, kippen, het is er te vinden, tot aan de nieuwste merkkleding (imitatie).

Woensdag waren ze in Ouzoud, bekend om zijn watervallen van 110 meter hoog, het groen en de wilde Barbary apen.

Inmiddels zijn de prijzen uitgereikt en zijn de deelnemers onderweg naar huis. De overtocht van Marokko naar Spanje is inmiddels gemaakt.

Foto’s en info: Mazzelmoaze

Klik HIER voor alle foto’s.

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.