Betrokkenen explosies Schoonoord en Easterein ten onrechte slachtoffer geworden van conflict in criminele circuit

Foto: Mesecur

SCHOONOORD, EASTEREIN – De afgelopen periode is er onderzoek gedaan naar een tweetal explosies in Schoonoord en één explosie in Easterein. Inmiddels zijn er duidelijke aanwijzingen dat deze explosies verband houden met elkaar.

Daarnaast gaat de politie er op dit moment vanuit dat het gaat om één en hetzelfde motief bij de explosies in Noord-Nederland en die in Nieuw-Vennep en Zwanenburg (Noord-Holland).

Mogelijke verband
Bij de explosies in Nieuw-Vennep en Zwanenburg lijkt het te gaan om een conflict in het criminele circuit. Dit conflict is gericht op één persoon binnen een familie, waarvan onschuldige familieleden en derden de dupe zijn geworden. Het doelwit waar het vermoedelijk om gaat, zit momenteel in het buitenland vast.

Het lijkt er sterk op dat de verdachten of opdrachtgevers van de explosies in Schoonoord en Easterein in de veronderstelling zijn dat ook déze bewoners tot de genoemde familie behoren, wat niet het geval is.

De politie gaat er dan ook niet vanuit dat de explosies op een andere woning in Schoonoord waren gericht.

Voorgeleiding
Voor de tweede explosie in Schoonoord zijn in totaal vier verdachten aangehouden. Een 17-jarige man uit Rotterdam, twee vrouwen van 23 jaar uit Amsterdam en Barendrecht en afgelopen dinsdag een 21-jarige man uit Rotterdam. Hij is vandaag voorgeleid aan de rechter-commissaris en die heeft besloten dat de man 14 dagen langer vast blijft zitten.

Het onderzoek gaat door. Mocht u informatie hebben die de politie mogelijk meer kan vertellen over explosies, de aanleiding en het mogelijke doelwit, bel dan met 0900 – 8844.

Bron: Politie Drenthe

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.