Roegbainders glorieuze winnaar van Strijd om Pekels Goud

Foto ingezonden door gemeente Pekela

PEKELA – De Roegbainders zijn de eerste winnaar geworden van de Strijd om Pekels Goud. Het evenement waarbij een team in drie uur tijd een boek vol opdrachten moet voltooien werd afgelopen zaterdag gehouden.


Zo’n dertig Pekelders verdeeld over vier teams deden met groot enthousiasme mee. De ‘ploug van de Roegbainders’ was daar uiteindelijk het beste in, zo bleek donderdagavond bij de prijsuitreiking.
Volgens de jury deden de Roegbainders hun Pekelder bijnaam eer aan door strategisch slim te werk te gaan, veel kennis te hebben van Pekela en uitstekend te kunnen zoeken. Het enige minpunt was het rekenwerk.

Het team kreeg de eerste Pekels Gouden wisselbokaal uit handen van wethouder Reiny Kuiper, die zelf ook mee had gedaan. ‘Ik hoop dat de Strijd om Pekels Goud gaat uitgroeien tot een traditie. Gezien het enthousiasme van de deelnemers moet dit gaan lukken.’
De organisatie die in handen was van de gemeente en stichting De Badde gaan in ieder geval voor een tweede editie.

De volledige uitslag:
1 Roegbainders

  1. Beachdienst
  2. Aude Audenda
  3. Team Tou Mor

Ingezonden door gemeente Pekela

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.