Ruim 250 deelnemers bij derde Roegbainder wandeltocht Oude Pekela

Foto: Fred Stötefalk

OUDE PEKELA – Vandaag werd voor de derde keer de Roegbainder wandeltocht georganiseerd.

Korfbalvereniging W.S.S. organiseerde vandaag voor de derde keer de Roegbainder wandeltocht. Met 200 voorinschrijvingen en in totaal ruim 250 wandelaars beloofde het weer een mooi evenement te worden. Om 09.00 uur vertrokken de wandelaars van de 25 kilometer voor hun tocht, die via de Apollolaan richting het Zuiderveen, via de Oogstweg, richting Dun Agro gingen, waar de eerste verzorgingspost gevestigd was.

Dit was ook een gedeelte van de route voor de 15 en de 10 km. Die vertrokken resp. om 9.30 uur en 10.00 uur. Bij vertrek van de 25 km regende het even stevig, maar dat mocht de pret niet drukken. Na een tijdje werd het droog en kwam zowaar de zon. De rest van de dag bleef het droog en de temperatuur was aangenaam. Kortom een mooie wandeldag.


Bij Dun Agro werden de wandelaars met de klanken van Accordeonorkest Grandioso uit Scheemda feestelijk binnengehaald. Hier was koffie/thee/fruit en een versnapering voor de wandelaars. Ook het Gronings volkslied werd gespeeld en de wandelaars zongen uit volle borst mee.
De 25 km vertrok vanaf deze verzorgingspost, via het Emergobos, richting Boven Veensloot terwijl de 15 en 10 km weer richting Oude Pekela liepen.


De 5 km vertrok om 10.30 uur en bleef meer in Oude Pekela. Hun tocht ging via de Apollolaan/Sportlaan richting de dierenweide, waar eveneens een verzorgingspost was ingericht. Hier kwamen ook de overige afstanden later op de dag voorbij.

Via de Feiko Clockstraat en de Raadhuislaan ( en de opengestelde molen) gingen de wandelaars door het park terug naar de kantine van W.S.S., waar iedere deelnemer als herinnering aan deze mooie wandeltocht in en om Oude Pekela, een mooie medaille en een ansichtkaart in ontvangst mocht nemen.

Tekst en foto’s: Fred Stötefalk

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.