Rijdend Motorsport Museum (R.M.M.) komt voor classic demo races naar Holland Marsch

Foto: Fred Stötefalk

NIEUWE PEKELA – Het Rijdend Motorsport Museum (R.M.M.) komt voor classic demo racesnaar Holland Marsch in Nieuwe Pekela.

Zondag 5 mei wordt voor de vijfde keer het industriegebied Holland Marsch omgebouwd tot een circuit waar motoren uit het verleden hun Classic demo races gaan rijden. Dit zijn regelmatigheidswedstrijden, wat inhoud dat de ronden zo regelmatig mogelijk moeten worden afgelegd. Hierbij worden de rondetijden vastgelegd en kan dus de langzaamste rijder winnen. De familie Schutter uit Nieuwe Pekela staat met drie generaties rijders aan de start n.l. vader, zoon en kleinzoon.


De trainingen beginnen om 10.00 uur en de wedstrijden om 13.00 uur Alle klassen staan aan de start, vanaf de 50 cc tot de 500 cc en de zijspannen. Het belooft een mooi evenement te worden waar de liefhebber van motoren uit het verleden zijn hart kan gaan ophalen. Het evenement is gratis te bezoeken. Ook kan men gratis een kijkje nemen in het zeer toegankelijke rennerskwartier, waar al het moois staat opgesteld.

Ingezonden door Fred Stötefalk

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.