Pekela zoekt leden voor een Adviesraad Sociaal Domein

Foto: Catharina Glazenburg

PEKELA – De gemeente Pekela zoekt enthousiaste mensen met goede ideeën over hoe we de gemeente een sociaal gezicht kunnen geven. Vanaf vandaag kunnen Pekelders zich aanmelden voor een nieuwe Adviesraad Sociaal Domein.

De Adviesraad Sociaal Domein bestaat uit 7 tot 13 leden en is een afspiegeling van de inwoners van Pekela. De Adviesraad geeft – zoals de naam al zegt – advies aan de gemeente over belangrijke sociale onderwerpen. Denk bijvoorbeeld aan: Is er genoeg ruimte voor kinderen en jongeren om te spelen en te bewegen? Hoe maken we het aantrekkelijk om gezond te leven? Zijn belangrijke voorzieningen goed bereikbaar voor mensen die slecht ter been zijn of in een rolstoel zitten? En hoe helpen we mensen met geldzorgen?

‘De Adviesraad helpt ons ervoor te zorgen dat ons beleid goed past bij wat onze inwoners nodig hebben,’ legt Ellen van Klaveren, wethouder sociale zaken van de gemeente Pekela uit. Daarom is het belangrijk dat deze raad bestaat uit Pekelders, jong, oud en wonend in de verschillende dorpskernen van Pekela. We moedigen in het bijzonder ook jongeren en jongvolwassenen aan om zich aan te melden. Iedereen kan een waardevolle bijdrage leveren, ook als je geen expert bent.’

Voor meer informatie en aanmelden kun je terecht op de vacaturepagina van de gemeente Pekela: www.pekela.nl. Reageren kan tot en met zondag 12 mei 2024.

Ingezonden

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.