Mooie woorden voor Gerard Brunink bij uitreiking Koninklijke Onderscheiding Lid in de Orde van Oranje-Nassau

Foto: Geert Smit

NIEUWE PEKELA – Mooie woorden voor Gerard Brunink bij uitreiking Koninklijke Onderscheiding Lid in de Orde van Oranje-Nassau

Vanmorgen mocht burgemeester Jaap Kuin bij Gerard Brunink het lintje opspelden dat behoort bij de Koninklijke Onderscheiding “Lid in de Orde van Oranje-Nassau”.
Hij sprak daarbij mooie, lovende woorden van waardering voor Gerard Brunink, een man wiens hele leven al in het teken staat van het dienen van “zijn Pekela”.
De uitreiking van het lintje vond plaats in het Albatrosgebouw in Nieuwe Pekela.
Na burgemeester Kuin sprak Laurens Schreuder, lid van het bestuur van Groninger Christelijk Mannenkoor “Albatros” en overhandigde hem een mooi boeket bloemen.
Andries Brans sprak namens het Oranje Bevrijdings Comité Pekela, ook hij sprak mooie woorden over de decorandus en mocht hem een een lekker drankje en een bos bloemen overhandigen.
Gerard Brunink sprak woorden van dank uit naar zijn vrouw en alle mensen die het hem mogelijk maakten dit werk te kunnen doen.
Oud-gemeentevoorlichter Gerard Brunink (77 jaar) uit Oude Pekel zet zich al sinds de jaren tachtig in als vrijwilliger. Zo is hij al meer dan 42 jaar verbonden aan het Groninger Christelijk Mannenkoor Albatros, waar hij niet alleen zijn zangstem ten gehore bracht en nog steeds brengt. Ook pakte hij de rol van presentator, voorzitter, pr-functionaris en bestuursadviseur gedreven op.
Ook de lokale sport ontbreekt niet in zijn vrijwillige takenpakket.
Zo was de heer Brunink jaren verbonden aan voetbalvereniging Noordster, waar hij behalve bestuurslid ook trainer, elftalleider en jeugdcommissielid was.
Ook was hij jaren voorzitter van de Bedrijfssportvereniging Oude Pekela en onderdeel van de Werkgroep Stolpersteine Pekela.
Sinds 2015 is de heer Brunink medebestuurslid van Stichting Oranje Bevrijdingscomité Pekela (OBCP). Voor de OBCP verzorgt hij daarnaast de PR, organiseert concerten en stelt de jaarlijkse huis-aan-huis krant op. 
Bijdrage aan de Pekelder samenleving 
‘Positief kritisch, loyaal, punctueel, maatschappelijk betrokken en deskundig’, zomaar een greep uit de lovende woorden die aandragers en mede-vrijwilligers hebben genoemd over de heer Brunink. Zijn betrokkenheid en belangeloze inzet mag met recht een fantastische bijdrage genoemd worden aan de Pekelder samenleving.Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.