Christelijke muziekvereniging Excelsior zorgde voor een feestelijke noot bij de viering van Koningsdag in Pekela

Foto: Fred Stötefalk

PEKELA – Koningsdag werd in de Pekela’s, evenals in voorgaande jaren, weer op feestelijke wijze met inzet van vele vrijwilligers en op meerdere locaties “gemeentebreed” worden gevierd. Het plaatselijk Oranje Bevrijdings Comité Pekela en verschillende verenigingen zijn maanden bezig geweest de activiteiten voor te bereiden.

In Boven Pekela gingen de activiteiten op het terrein naast het dorpshuis de Riggel van start. Christelijke muziekvereniging Excelsior zorgde voor de muzikale aftrap, waarna de spelletjesochtend voor basisschoolleerlingen en daarna de kidsrommelmarkt van start gingen.

Excelsior trad vervolgens bij de oude en de nieuwe Clockstede in Nieuwe Pekela en het Dokhuis/gemeentehuis in Oude Pekela. Bewoners van het Dokhuis zaten op het balkon op de eerste rang. Op alle locaties werden enkele marsen, alsmede het Wilhelmus en het Pekelder volkslied gespeeld. Bij de twee opvanglocaties voor Oekraïners werd ook het Oekraïens volkslied ten gehore gebracht.

Leden van Scouting Pekela verzorgden de bijbehorende vlaggenceremonie.

Foto’s: Fred Stötefalk

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.