Zo’n 160 personen genieten van het Oranje Bevrijdingsconcert in de Binding

Foto: Fred Stötefalk

OUDE PEKELA – Gisteravond werd in de Binding in Oude Pekela volgens traditie weer het gratis toegankelijke Oranje Bevrijdingsconcert georganiseerd. Dit jaar met medewerking van zangcollectief Multivocaal.

De avond werd geopend door de heer Andries Brans, voorzitter van de O.B.C.P. Vervolgens hield burgemeester Jaap Kuin een korte toespraak, om daarna samen het Pekelder volkslied te zingen. Het gemeentebestuur van de zustergemeente van Pekela uit Grosefehn (Dld.) was ook aanwezig


Zangcollectief Multivocaal opende met het nummer “Danny Boy”. De hele avond kwamen er nummers van diverse aard voorbij, zoals “mag ik bij jou” en “ik sta op wacht”. ( Bij dit nummer werd de hulp van het publiek gevraagd).

Het collectief, onder leiding van Rob Brunekreeft, wordt gevormd door een aantal zangers en zangeressen die in de wereld van de amateur zangkunst hun sporen reeds hebben verdiend. Het repertoire bestaat uit hedendaagse muziek, muziek uit musicals, Groningstalige nummers en stukken uit opera- en operettes.

Deze zeer geslaagde avond eindigde rond 22.45 uur met het zingen van het Wilhelmus.

Ingezonden door Fred Stötefalk

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.