Vierde 112GroningenDag in de MartiniPlaza

Foto: 112groningen

GRONINGEN – Nog 4 weken te gaan, op zaterdag 1 juni 2024 vindt voor de vierde keer de 112GroningenDag plaats in de Martiniplaza. 59 hulpverleningsinstanties, waaronder Brandweer, Ambulancezorg Groningen, UMCG ambulancezorg, Landelijke Eenheid Politie, Justitie, IBT, Douane, ANWB, Sar Nederland, Rijkswaterstaat, VR Groningen, KNRM, Defensie, Marechaussee, Reddingsbrigade zullen aanwezig zijn. Sommige laten demonstraties zien. De dag wordt om 10:40 uur door de burgemeester van Groningen geopend.


De 112GroningenDag trok tijdens de vorige edities ruim 6000 bezoekers. Kinderen tot en met 5 jaar hebben dit jaar gratis entree. De 112GroningenDag zal deze editie voor het eerst ook samenwerken met de Stadjerspas. De stadjerspas is een initiatief van de Gemeente Groningen voor mensen met een laag inkomen.


De 112GroningenDag is naast de aanwezige hulpverleningsinstanties ook een bijzondere maar vooral leerzame dag voor jong en oud. Tijdens de 112Dag zullen er weer talrijke bedrijven voor u klaar staan met veel informatie over o.a. veiligheid.

Wat kan je doen op het moment dat er echt iets misgaat? Wie bel je nou eigenlijk? Tijdens de 112GroningenDag kunt u deze vragen gericht stellen aan verschillende hulpverleningsinstanties. Zo weet u precies wat te doen in het geval van een calamiteit of noodgeval. Ook zullen verschillende bedrijven laten zien wat ze in huis hebben. Een dag voor jong en oud!

Verder is er:
Muziek en vertier voor kinderen(Clown en springkussens)
Politie Steelband geeft een lunchconcert van 12:15 tot 13:00 uur op het demoveld.
Ook is er weer een feestelijke band (De Bierspiekers uit Spijk) en Clown Marco is weer present en er komt een ware stormbaan voor de kinderen tot jaar of 13 jaar.


Organisator Martin Nuver en Robert (mede organisator) hebben ook voor de 4e editie alle vertrouwen in een groot spectaculaire dag. De 112Dag wordt dankzij de grote animo en alle enthousiaste reacties van standhouders gezien als een groot succes.

De 112GroningenDag wordt ook in 2024 mede mogelijk gemaakt door hoofdsponsor A&S Vancare(www.asvancare.nl ) en Subsponsor 101BHV.nl(www.101bhv.nl )

Zaterdag 1 juni 2024 is de dag , zet in uw agenda! Dit als afsluiting van het nu 20 jaar bestaan van de website 112Groningen.nl.

Wat: 112GroningenDag
Wanneer: Zaterdag 1 juni 2024 van 10:00 tot 17:00 uur.
Waar: MartiniPlaza, Leonard Springerlaan 2 in Groningen

KLik HIER voor meer informatie

Ingezonden door 112groningen

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.