Activiteiten bij Het Groninger Landschap

Foto: Jan Glazenburg

GRONINGEN – Het Groninger Landschap organiseert de volgende activiteiten:

Zaterdag 11 mei 2024 Vroege vogelwandeling 07.30 uur – 10.00 uur we starten om 07.30 IN de Vesting bij Terra Morra, Bisschopsweg 1 Bourtange.

Heerlijk vroeg uit de veren. Wilt u in alle vroegte de vogels eens heerlijk horen ontwaken? Loopt u dan mee in deze Nationale Vogelweek met gidsen van Het Groninger Landschap door de prachtige ‘velden’ van Bourtange. Hoort u de veldleeuwerik? Deelname is gratis, aanmelden graag via de website.

Zaterdag 11 mei 2024 Grootse boekenmarkt 10.00 uur – 16.00 uur Molen De Stormvogel Molenweg 67, Loppersum

In samenwerking met verschillende boekwinkeltjes en het cultuurhistorisch centrum Loppersum, wordt er op zaterdag 11 mei een boekenmarkt georganiseerd waar duizenden boeken te koop zullen zijn. 

Zondag 12 mei 2024 Luisteren naar vogelgeluiden 06.00 uur – 08.00 uur Bezoekerscentrum Ennemaborg Midwolda

Onder leiding van een gids maak je een wandeling van ongeveer twee uur door de “nieuwe” natuur, waarbij de overgang van water naar land de aandacht krijgt en ontdek je welke variatie aan vogels en andere levende wezens daar voorkomen. Deelname is gratis, aanmelden graag via de website.

Zondag 12 mei 2024 Rondje door de weilanden van het Reitdiep 14.00 uur – 23.30 uur Fietstunnel Waterhuizerweg (bij fietsknooppunt 78) Dr. Ebelsweg 9755 TT Haren

Je loopt over het prachtig gelegen fietspad aan de noordkant van het gebied. Het startpunt is bij Waterhuizen en de route gaat verder richting het Drents Diep. Deelname is gratis, aanmelden graag via de website. 

Dinsdag 14 mei 2024 Beverburchten kijken met de Raidomp Hondsrug & Hunzedal

Bevers houden zich overdag lekker gedeisd in hun burcht, maar aan het einde van de nacht trekken ze erop uit voor onderhoud aan hun ‘blokhut’, en natuurlijk ook om te foerageren. We kunnen niets beloven, maar in de schemer heb je vanaf het water de meeste kans om de bever te spotten. En zo, bij het krieken van de dag, krijg je ook nog een heleboel andere bijzondere natuurbelevingen mee. Aanmelden via de website.

Voor alle activiteiten geldt: meer info en aanmelden via www.groningerlandschap.nl/activiteiten

Ingezonden

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.